Uw bandenspecialist: Carteam van Dongen

Goede autobanden zijn onmisbaar voor uw veiligheid. Uw autobanden zijn namelijk het enige contact met de weg. De profieldiepte van uw banden is van groot belang voor een goede grip op de weg. Maar daarnaast is het ook goed om te letten op beschadigingen en uitdroging van de autobanden. Carteam van Dongen zorgt dat u veilig op weg kunt – in alle weersomstandigheden.

Vakkundige bandenmontage in Rijnsburg
Bij Carteam van Dongen staan we voor kwaliteit. Ons professionele en vriendelijke team van goed opgeleide bandenmonteurs zorgt dat uw autobanden vakkundig en met de grootste aandacht gemonteerd, gebalanceerd en uitgelijnd worden. Dit om er voor te zorgen dat u weer veilig en snel de weg op kunt.

Juiste bandenspanning
Carteam van Dongen let bovendien op uw bandenspanning. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt uw auto meer brandstof en slijten autobanden sneller. Bovendien heeft u minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter.

Ook voor bandenwissel naar Carteam van Dongen

Zorg dat u elk seizoen met de juiste banden rijdt. Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een winterband meer grip op een nat of besneeuwd wegdek bij lage temperaturen beneden de 7 graden. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter als u zomerbanden rijdt. Laat uw autobanden daarom altijd ruim voor het nieuwe seizoen omwisselen. Wanneer u niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn allseason banden een slimme optie.

Op tijd de banden wisselen
Vaak wordt te lang met winterbanden doorgereden en dat is onverstandig. Winterbanden hebben een zachtere rubberkwaliteit voor meer grip bij kou. Bij warmere temperaturen slijten winterbanden veel sneller dan zomerbanden. In de zomer doorrijden op winterbanden is daarom niet raadzaam voor de portemonnee. Bovendien is de remweg langer en neemt het brandstofverbruik toe door de hogere rolweerstand.

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden, of juist andersom? Voor een bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en montage is Carteam van Dongen in Rijnsburg de beste keus.

Veilig op weg met de juiste autobanden

  • Kwalitatief goede banden voor ieder budget

  • Voor zomerbanden, winterbanden en allseason banden

  • Snelle en vakkundige montage

  • Het juiste profiel voor elk seizoen

  • Altijd de juiste bandenspanning

  • Prettig dichtbij voor de regio Rijnsburg

  • Scherpe prijs voor bandenmontage

  • Carteam van Dongen beschikt over een speciale uitlijnbrug

Nieuwe banden? Bel
071-4022500

Stel vraag online

Veel gestelde vragen over banden

De Nederlandse wettelijke minimale profieldiepte van uw autobanden is 1,6 mm. Het profiel dient over de gehele breedte van de band nog boven het gestelde minimum van 1,6 mm te zijn. Schuin afgesleten banden waarbij het profiel óf alleen in het midden, óf alleen aan de zijkant slechter is wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning die de levensduur aanzienlijk verkort.

Voor optimale veiligheid adviseren wij u om uw banden te laten vervangen bij 2 mm. Als u op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden. Onder de 4 mm verliezen de winterbanden namelijk hun unieke eigenschappen en wordt de winterband eigenlijk een zomerband.

Het kan zijn dat de zijkant (‘de wang’) van uw autoband beschadigd is door het raken van stoepranden of andere objecten. In de wang van de band zijn dan ‘happen’ of zichtbare verdikkingen te zien. In dit laatste geval is het onverantwoord om nog verder te rijden. De kans op een klapband is dan zeer groot.

Leeftijd is niet allesbepalend voor de uitdroging van banden, maar het speelt wel een grote rol. Om te voorkomen dat het rubber van de band uitdroogt en er scheuren ontstaan is het van belang dat de banden regelmatig gebruikt worden. Door de beweging zullen banden minder snel verouderen.
Daarnaast is het verstandig extreme weersomstandigheden te vermijden. Als uw auto veel buiten staat dan zullen de banden sneller uitdrogen dan auto’s die in een garage staan. Veel zonlicht, droogte en warmte maken dat uw banden sneller uitdrogen. Uitdrogende banden leiden tot scheurtjes. Deze scheurtjes leiden tot een verminderde elasticiteit van de band waardoor de grip op de weg minder wordt. Het maakt de kans op slippende banden groter en naarmate de scheurtjes groter worden neemt ook de kans op een klapband toe.

De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt uw auto meer brandstof en slijten autobanden sneller. Bovendien heeft u minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter.

Winterbanden presteren beter bij temperaturen beneden 7°C en zomerbanden juist bij meer dan 7°C. Goede periodes om te wisselen zijn:
– van zomerband naar winterband: in oktober/november
– van winterband naar zomerband: in maart/april

Video over uitlijnen en balanceren